Història

La taverna va ser fundada el 1974. El 2102, en Danton Llapart –cap de cuina– va reobrir LA Taverna El Ficus, per iniciar UN nou projecte GASTRONÒMIC.

Fundada el 1974

L’immoble on és la taverna va ser construït l’any 1958 sobre les antigues vinyes del Mas Guinardó. A la planta baixa, Encarna regentà una merceria, que més tard, el 1974, es convertiria en taverna, sota l’actual denominació “Taverna El Ficus”. L’any 1985 Manolita es va fer càrrec de l’establiment, i el 2001 el seu fill Carlos va realitzar la primera reforma descobrint la pedra original que li proporciona l’aspecte rústic.

Reobertura el 2012

La productora compra la taverna l’any 2005 i realitza la segona reforma, en la qual s’introdueix la fusta i es modernitza la cuina i les instal·lacions. El 13 de gener de 2012,  el cap de cuina, Danton Llapart, inaugurara la nova “Taverna el Ficus”, amb una oferta gastronòmica multicultural.

Durant l’estiu del 2019 es realitza una tercera reforma, es crea una segona cuina vista a la barra. Amb dues cuines, la del restaurant i la de la taverna, es pot crear una nova carta que amplia l’oferta i converteixen la “Taverna El Ficus” en un destacat referent gastronòmic del Guinardó.